Пфайзер и Бионтех  са предложили на ЕС страните членки да плащат

...
Пфайзер и Бионтех  са предложили на ЕС страните членки да плащат
Коментари Харесай

Пфайзер и Бионтех са предложили на ЕС да плати половината цена на всяка доза ваксина, от която се отказва

" Пфайзер " и " Бионтех "  са предложили на ЕС страните членки да заплащат половин цена или към 10 евро за всяка от 70-е милиона дози, от които евросъюза се отхвърля,  пише през днешния ден в. " Файненшъл таймс ". Тази оферта е заради прекалено огромните количества ваксини против ковид, поръчани от Брюксел, които няма да бъдат използвани, изключително и на фона на нормализацията на обстановката с Коронавирус. 

Освен това измененията в контракта ще разрешат на Европейски Съюз да премине към по-нови ваксини, пригодени за " всички бъдещи разновидности на COVID-19 ", добавя изданието, като се базира на свои източници. 

През януари Ройтерс заяви, че Европейски Съюз води договаряния с двете фармацевтични компания за да редуцира броя на дозите ваксина, които Брюксел се ангажира да закупи тази година като в подмяна на това Европейски Съюз заплати по-висока цена на доза.

Преговорите се водят в миг, в който евросъюза възнамерява да преразгледа законите, уреждащи оценената на 148 милиарда $ фармацевтичната промишленост. Европейски Съюз се надява, че с новото законодателство ще успее да съживи вложенията и да разшири достъпа до евтини медикаменти на фона на изтощените от пандемията здравни бюджети на страните членки.

" Пфайзер “ отхвърли да разяснява обявата на " Файненшъл таймс “, само че означи, че договарянията се водят " добросъвестно от всички страни “, отбелязва Ройтерс, осведоми Българска телеграфна агенция.

България е измежду страните от Европейски Съюз, които към този момент оповестиха, че желаят предоговаряне на количествата ваксини или ще спрат да заплащат за тях, защото те не се използват и след приключването на периода им на валидност би трябвало да се унищожат. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР